פיגוע אבנים: חלונות הרכבת רוסקו

אבנים שיודו על הרכבת הקלה ריסקו את החלונות, והנוסעים המפוחדים השתטחו על הרצפה. תושב פסגת זאב: "הגיע הזמן ששימו סוף לתופעה, זה פיגוע לכל דבר" (ביטחון)

|
1
| כיכר השבת |
פגיעת אבן בשמשת הרכבת הקלה (צילום: 0404)

זה שבועות אחדים שבהם נוסעי הרכבת הקלה בירושלים נמצאים תחת מתקפת יידויי אבנים מצד בני מיעוטים תושבי מזרח ירושלים, העושים את דרכם מידי ערב אל מתחם תחנות הרכבת ומידיים אבנים במטרה לפגוע ביהודים.

אמש (ראשון) אירוע שני אירועים של יידויי אבנים אותם מגדירים הנוסעים כפיגועים לכל דבר. האירוע הראשון התרחש בעת שהרכבת הקלה עשתה את דרכה בין שכונת בית חנינא לשועפט, בעת שהיו מעט נוסעים ברכבת שמעו הם פיצוצים ורק לאחר דקה הבינו הם כי הם נמצאים תחת מתקפת אבנים. כך גם התרחש המקרה השני.

החלונות נופצו. הנוסעים ששהו באותה העת ברכבת השתטחו על הריצפה ובכך ניצלו הם מפגיעה פיזית.

בשיחה עם "כיכר השבת" אחד הנוסעים הקבועים ברכבת הקלה קובל על המקרים הללו: "הגיע הזמן שיעשו סוף למקרים האלה. לא ייתכן שאנחנו נרגיש חסרי ביטחון בעת שאנחנו נוסעים ברכבת הקלה ועוד בבירת ישראל - ירושלים. הגיע הזמן שמשטרת ישראל תיקח את העניינים לידיים ותעצור את אותם פורעים ותנהג איתם במלוא חומרת הדין ואז לא נחזור לאותם מקרים כל כמה ימים".

בניסיון להיאבק בפורעים קראו התושבים לפני כמה ימים לחברת 'סיטיפס' המפעילה את הרכבת הקלה בעיר, לתבוע תביעה אזרחית את משחיתי הרכבת.

במכתב ששלחו התושבים המתגוררים בפסגת זאב, הם דורשים מהנהלת החברה שלא להמתין לאירוע הבא ולטפל באירועים הקודמים שחוללו נזק הנאמד במיליוני שקלים.

דובר חברת 'סיטיפס', עוזאל ותיק, מסר בתגובה ל"כיכר השבת" כי בכוונת החברה לתבוע את הפורעים שזהותם ידועה להם. "על פי הנוהג הקיים בחברה מאז החלה בפעילותה; אדם שייתפס ויוכח שגרם נזק לסיטיפס ייתבע על ידי החברה".

משטרת מחוז ירושלים נמסר בתגובה ל"כיכר השבת" כי המשטרה "רואה בחומרה אירועים מסוג זה. כמו כן במקום פועלים כוחות גלויים וסמויים שימצו את הדין עם מפירי הסדר. להזכיר כי בחודשים האחרונים עצרה משטרת מחוז ירושלים מכל 600 בני אדם החשודים בהפרת הסדר הציבורי וכתבי אישום הוגשו לכשליש מתוכם".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מיד מדינת סדום ועמורה שמנוהלת ע"י שופטים סדומאים
יונתן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות