

האם תושבי ביתר יכולים להיות רגועים? מאז תחילת מבצע 'צוק איתן', רבים מתושבי ביתר חשו תחושת אי ביטחון, זאת לאחר שכמה מהם נקלעו למקרים אלימים מצד תושבי הכפרים הערבים הסמוכים, בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.
התושבים יצאו להפגין ויצאו בשיירה המונה עשרות כלי רכב באזור כביש עוקף חוסאן, וראש העיר, מאיר רובינשטיין, פנה לגורמי הצבא והמשטרה בבקשה שאלו יגבירו את פעילותם הביטחונית סביב המקומות המועדים, להתייחס לאירועים הללו בכובד ראש, כתופעת טרור לכל דבר, ולא להקל ראש ביידוי האבנים החוזרים ונשנים.
כוחות הצבא ניצבים על הציר באופן שוטף מדי יום, גם בזמני שגרה, ומאבטחים את הציר במקומות המועדים לפורענות. אלא שכעת, נוכח המצב הביטחוני, יש צורך בתגבור משמעותי של כוחות, בכדי למנוע את התופעה, ולעצור את הגורמים המארגנים ומתסיסים את הצעירים.
בעקבות כך, הודיע מפקד חטיבת עציון כי יקצה כוח נוסף מיוחד לאבטחת הציר, וכי בכוונתו לטפל באירועים הללו ביסודיות, ולהשיב את השקט והשלווה לתושבי ביתר עילית.
בעקבות האירועים האחרונים, פרסמו בשבוע האחרון עיריית ביתר ומשטרת ישראל מודעות, המזהירות את תושבי ביתר שלא להיכנס לכפר חוסאן, זאת גם עקב החשש הביטחוני החמור בימים אלו, וכן עקב צו אלוף האוסר על כניסת אזרחים ישראלים לכפר.
אתמול דווח ב"כיכר השבת" כי התושבים העלו דרישה נחרצת מראשי הצבא שיורו להציב כוח ביטחוני קבוע בכפרים הערביים הסמוכים לעיר. "ההפגנות יימשכו ואף יוגברו עד שיידויי האבנים וזריקת בקבוקי תבערה ייפסקו", הבטיחו התושבים.
ראש העיר רובינשטיין, אמר כי "מעבר לסיכון הביטחוני, צריכים תושבי הכפר לדעת שיש מחיר להפרות הסדר הללו, ושהם ישלמו גם מחיר כלכלי על כך. לא נפרנס את ידם האחת, כאשר ידם השנייה זורקת עלינו אבנים. אני קורא לתושבי ביתר ולתושבי האזור, שלא להעסיק ולא לעשות שום עסק עם תושבי חוסאן, גם אם לא מדובר בכניסה לכפר, וזאת עד שיהיה שקט מוחלט מצידם".