מצמרר: תיעוד אחרון של שני הנופלים

מפקד פלס"ר גבעתי, רס"ן בניה שראל, והלוחם סמ"ר ליאל גדעוני נפלו בתקרית שבה נחטף סג"מ הדר גולדין. יומיים לפני כן, הם תועדו בפעילות בתוך רצועת עזה. צפו (צבא)

|
14
| כיכר השבת |

דובר צה"ל התיר לפרסום את שמותיהם של שני חיילי גבעתי שנפלו בתקרית הקשה הבוקר (שישי) בדרום רצועת עזה.

שמותיהם: רב-סרן בניה שראל, בן 26 מקריית ארבע וסמל-ראשון ליאל גדעוני, בן 20 מירושלים. הודעות נמסרו למשפחותיהם.

סמל-ראשון גדעוני יובא למנוחות ביום ראשון בשעה 17:00 בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. רב-סרן שראל הועלה מדרגת סרן לדרגת רב-סרן לאחר מותו. טרם נמסר מועד הלווייתו.

מוקדם יותר היום הותר לפרסום כי קיים חשש שקצין צה"ל סגן-משנה הדר גולדין, נחטף על ידי מחבלים באירוע זה.

כתבי ynet ו"ידיעות אחרונות" נלוו שלשום למפקד חטיבת גבעתי, אל"מ עופר וינטר, ששאל את פקודו שראל "אתם מוכנים להרחבת הלחימה?". שראל המבויש, שהיה אמור להתחתן בעוד שבועיים, חייך והשיב: "עוד לא התחלנו, אנחנו רעננים".

בסיור המתועד סיפר שראל על החוויות מהיתקלויות עם מחבלים: "מי שמעז לנטוש את הנשק שלו הוא לא לוחם. זה ההיפך מכל התדמית שמנסים ליצור של שהידים ונלחמים עד המוות. בסוף אתה מגיע למקומות שאתה רואה שם מפילים את הציוד שלהם".

לכתב "ידיעות אחרונות" סיפר שראל כי הוא אמור להתחתן בעוד שבועיים, אבל עדיין לא הספיק לקנות חליפה. "הוא גם נפצע מרסיסים בהיתקלות אבל לא יגיד על זה מילה," סיפר המג"ד על שראל שנהרג. "אשתי עושה את כל ההכנות. היא הייתה רל"שית של מח"ט גבעתי אז היא תומכת ומבינה את חשיבות המשימה," הוא מספר.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
קדושי עליון
בת ישראל
6
המרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים אנחנו לא שמחים בנפילתם אך גם לא צריך לרחם
נוצ'
5
ב ח ב ר ו ן.
ראיתי בערוץ 7
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות