חייל: "אוכל שנשלח אלינו נזרק לפח"

אחד מחיילי צה"ל המוצב בגבול רצועת עזה, מתריע בשיחה עם כיכר השבת" כי למרות שהגעת האזרחים אליהם מחממת את הלב, הרבה מהאוכל שהם מביאים נזרק לפח (צבא)

|
28
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

אל גבול רצועת עזה ומקומות הכינוס של אלפי חיילי צה"ל בטרם יציאתם אל רצועת עזה או בעת חזרתם מהלחימה, מגיעים מידי יום עשרות אזרחים וארגונים שונים ומפנקים את החיילים במצרכי מזון ואוכל מבושל.

אלא שלמרות הרצון הטוב להשתתף עמם בלחימה ולעשות עימם חסד - מתברר כי לא אחת אותם שמביאים את האוכל חוטאים ב"בל תשחית".

אחד החיילים המשרת במילואים, אומר ל"כיכר השבת" כי כמות האוכל אותם מחלקים האזרחים אמורה להספיק לשבועות רבים של לחימה, ובשל-כך נאלצים הם לזרוק לא מעט אוכל לפח.

"מגיעים המון אזרחים וארגונים לחלק לנו אוכל, וזה ממש כיף ומחמם את הלב, אבל ראיתי אחרי כמה ימים שפשוט כמות גדולה של אוכל פשוט נשארת בשטח", אומר החייל.

לדבריו, "עם כל האושר והשמחה שבדבר, פשוט לא נעים לי לומר, אבל אולי פשוט צריך להביא אוכל במינון האפשרי. חבל שאנשים טורחים ועוזבים את עבודתם, רוכשים אוכל ובסוף אנחנו צריכים לזרוק חלק מהאוכל. חבל על זה".

החייל מבקש לשוב ולהבהיר כי האזרחים גורמים להם לאושר: "אין ספק שעצם הגעתם אלינו זה מחמם את הלב ונותן לנו את הכוח להמשיך ולבצע את המשימה שלנו. הם עוזרים לנו להרים את המצב רוח עם שירים, לא אוכל. יש כאן תחושה טובה בקרב החיילים".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

28 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
"גם בשעת מלחמה צריך לדעת לא להתחבר לרשעים" הגרי"י קלמנוביץ שליט"א בדברים חריפים: "המלחמה האמיתית היום היא נגד ה'ערב רב' וה'עמלק' של השלטון והצבא" "גם היום יש להזהר מלהתחבר לרשעים", כך מתריע הגאון הצדיק רבי ישראל יצחק קלמנוביץ שליט"א. מאות אברכים ובחורי ישיבות השתתפו אמש (שלישי), בבני ברק בשיחה נד
אהרון הכהן
12
לשלוח ולדאוג לחיילים עד שהם כבר יבקשו להפסיק! (ראיתי גם תמונה שהביאו לחיילים בריכה......
אזרחית
11
הערבים יכולים לישלוח להם אוכל ולרעיל אותם
זי123
כל אספקת ציוד ואוכל לחיילים חייבת לעבור ביקורת ותיאום מול הגורמים הרלוונטיים בצבא! מה חשבת? זה טיש במאה שערים?
ידען
קודם כול הם מביאים לכלבים לאכול מה אנחנו בסיפורי צדיקים (:
זי123
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות