מטחי הרקטות נמשכים

"קיץ נורמלי - רק בכניסה קרקעית"

שר החוץ אביגדור ליברמן ממשיך בקו הלוחמני אותו הוא מוביל ושב וקורא בצהריים לפעול קרקעית בעזה. "לא ניתן כרגע להבטיח שגרה וחופש לילדים ללא מבצע קרקעי", אמר בסיור באשקלון, "צריך להבטיח שמחבלי חמאס יברחו או ימותו" • ירי הרקטות נמשך כל העת. בצהריים נשמעו אזעקות בדימונה, בערד ובירוחם. שתי רקטות יורטו ע"י כיפת ברזל • שלושה פעילי טרור נהרגו בתקיפת רכב ברצועת עזה (חדשות, צבא וביטחון)

|
12
| כיכר השבת |

מבצע צוק איתן - היום החמישי: יו"ר 'ישראל ביתנו' ושר החוץ אביגדור ליברמן ממשיך בלחץ האיומים על ראשי החמאס ברצועת עזה, תוך שהוא שב ומאיים וקורא לערוך מבצע קרקעי ברצועת עזה.

במהלך סיור שקיים בצהריים (רביעי) באשקלון, אמר ליברמן לתקשורת כי ""נחנו נעשה הכל להבטיח את בטחונם של תושבי מדינת ישראל. מה שמכווין אותנו כרגע זה איך אנחנו מבטיחים לתושבים חיים שלווים, חיים שגרתיים, ולמיטב הבנתי לא ניתן כרגע להבטיח זאת ולא ניתן להבטיח חופש וקיץ נורמלי לילדי ישראל, ללא טיפול בקרקע וללא מבצע קרקעי בעזה".

"אנחנו לא צריכים לשלוט בעזה, לא צריכים להקים ישובים בעזה", הבהיר ליברמן, "אנחנו צריכים להבטיח שכל מחבלי החמאס יברחו, ייעצרו או ימותו. אי אפשר לקבל מצב שמחבלים בכל רגע נתון יכולים להפר את החיי השגרה של 6 מיליון אנשים שרצים למקלטים".

באשר לחילוקי הדעות בתוך הממשלה, אמר ליברמן כי "הממשלה מדברת בקול אחד וכולם רוצים להבטיח את בטחון מדינת ישראל. זאת המטרה המרכזית. לגבי הדרך לכל אחד יש עמדה שונה. עמדתי לגבי רצועה עזה ברורה כבר שנים ולראיה - לא הייתי אפילו יום אחד חבר בממשלת ההתנתקות וגם אחרי ההתנתקות הבעתי את דעתי באופן עקבי".

דקות ספורות לאחר מכן התפוצצה רקטה בסמוך לבניין שבו אירח השר ליברמן את שר החוץ הנורבגי. השניים נכנסו יחד למרחב מוגן. הרקטה פגעה בחצר בית, לא היו נפגעים. כיפת ברזל יירטה שתי רקטות נוספות.

משעות הבוקר שיגרו מחבלי החמאס עשרות רקטות לעבר ישובי הדרום והמרכז. מוקדם יותר בצהריים נשמעו אזעקות ברמת חובב ובאזור באר שבע. לפי הדיווחים, נורו 10 רקטות, כיפת ברזל יירטה 7-6 רקטות באזור אופקים, שלוש אחרות התפוצצו בשטחים פתוחים. רקטה נוספת התפוצצה בשדות נגב בשטח בנוי וגרמה לנזק במקום.

בשעה 13:38 נשמעה אזעקה בדימונה ובערד. 2 רקטות יורטו בשמי קריית גת, ושתי רקטות נוספות נפלו בשטחים פתוחים.

מוקדם יותר הבוקר נורה מטח כבד של רקטות לעבר גוש דן והשרון. צוותי מד"א טיפלו בתשעה נפגעי חרדה, לא דווח על נפגעים בגוף. רסיסים נפלו בלב העיר בני ברק, על בית המדרש "מרכז חסידי ויז'ניץ" ברחוב שלמה המלך ובסמוך לבית הספר "בית חנוך" ברחוב גניחובסקי בקרית הרצוג, ועורר היסטריה.

ילדים בפעוטון בהוד השרון בעת הישמע האזעקה, הבוקר (צילום: סיון בסה - ynet)

צה"ל מצדו ממשיך בתקיפות מהאוויר ברצועת עזה. עשרות מטרות של חמאס הושמדו מאז שעות הבוקר.

בתקיפת רכב ברצועה נהרגו שלושה פלסטינים, בצה"ל אומרים כי ברכב היו פעילי טרור האחראים לירי לעבר ישראל. לדברי גורמים בעזה בתקיפה נהרגו גם ילד בן 10 ואישה מבוגרת.

בשעה 8:00 בבוקר פקע האולטימטום שהציב צה"ל לכ-100 אלף תושבים בצפון רצועת עזה ובמזרחה להתפנות מבתיהם. מרבית התושבים בשכונות לא נענו לקריאות ונשארו בבתיהם.

צה"ל תוקף בבית להיא במטרה לעודד את האוכלוסייה להתפנות. בין היתר הופצץ הלילה ביתו של בכיר החמאס מחמוד א-זהאר.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
והעיקר אנחנו מרחמים על הילדים שלהם..
אניי
6
לחסל אותם מהאוויר, לא להיכנע אסור להיכנס לעזה זה אסון! אסור לסכן שוב חיילים, צריך לחסל אותם בלי פעולה קרקעית ! הערבים המסריחים האלה לא שווים שהחיילים האהובים שלנו יסתכנו בשבילם ! לחסל מהאוויר לא משנה מה ומי !
אניי
5
הוא נשאר שליו ורגוע, גם כשהוא אומר מילים חדות כתער.. זה נותן הרגשת ביטחון של 'מנהיג לפניך' כזה.. לא יודעת, אני בעדו.
חeiבת
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות