בצה"ל ממשיכים לנסות ולהבין מי שיגר לישראל את המל"ט (מטוס ללא טייס). הערכות הן, כי המל"ט שוגר על-ידי חיזבאללה בתמיכת איראן.
במערכות הבקרה של צה"ל זיהו במהלך השבת חדירה של כלי טיס בדרום מכיוון הים התיכון. לאורך כל הנתיב כניסה הוא היה תחת מעקב מהאוויר ומהקרקע, כולל מטוסי קרב. הכלי הופל באזור יער יתיר, בצפון הנגב, משיקולי הימנעות מפגיעה באזור מיושב.
דובר צה"ל, תא"ל יואב פולי מרדכי, הדגיש כי מדובר בפעולה מוצלחת מבצעית, בכל שלביה. הכלי כאמור, זוהה עוד לפני כניסתו לשטח ישראל והיה ניתן להפילו, בכל נקודה, על פי החלטה של דרג בכיר בצבא. מטוסי F-16 "סופה", שהוזנקו מבסיס רמון ביצעו את היירוט המוצלח.
כוחות בשטח אספו את שברי כלי הטיס כדי לנסות ולזהות בוודאות את מקורו ומשימתו.
"אחת האפשרויות שבודקים כעת במערכת הביטחון היא שהמזל"ט היה בדרכו לבחון אפשרות חדירה לאזור המתקן הגרעיני בדימונה, אולי אפילו לבדוק אפשרות של פגיעה בתוכו בעימות עתידי", מעריך רון בן ישי ב-ynet, "מתחזקת ההערכה שהמזל"ט יצא מלבנון, כנראה למשימת איסוף מודיעין ובדיקת תגובת צה"ל".
זה היה יותר כמו מופע ראווה", הסביר הבוקר אל"מ (במיל') בני לביא, לשעבר מפקד יחידת המזל"טים בצה"ל
לדבריו, 20 הדקות בהן שהה המל"ט בשטח האווירי של ישראל הן הרבה מאד זמן על מנת לאסוף מודיעין. "אולם מצד שני, על פי הנתונים שאני שומע מהתקשורת קשה מאד להאמין שאכן נאסף מודיעין משמעותי", הסביר לביא בערוץ עשר.
לדבריו, גם אם אכן היה נאסף מידע מודיעיני, היה צריך להיות מישהו שיקלוט אותו. "קשה גם להאמין כי אכן ניתן היה לקלוט את המידע בתחנה קרקעית ולעשות בו שימוש כלשהו", אמר מפקד יחידת המזל"טים של חיל המודיעין לשעבר.
הוא הוסיף כי הטכנולוגיה של היום משוכללת מבעבר וכי חלקים גדולים ממנה מוכרים היטב לציבור. "המל"ט הזה, כמו שאני מבין, לא יכול היה לאסוף מודיעין שלא ניתן היה להשיג אותו דרך "Google Earth" או דרך מקורות אחרים - יותר פשוטים ויותר זמינים", ציין לביא.
ראש-הממשלה בנימין נתניהו שיבח את פעילות צה"ל על יירוט כלי הטיס. "נמשיך להגן על גבולותינו בים, ביבשה, ובאוויר למען ביטחונם של אזרחי ישראל", אמר בהודעה מיוחדת.
{{{http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XWeH8b2wHI8}}}