זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 פלפלים אדומים
- ½1 כוסות אגוזי מלך, חצויים
- 2 עגבניות גדולות ובשלות
- 1 בצל קטן
- 1-2 שיני שום גדולות
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 כף חומץ תפוחים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית צ'ילי גרוס, או יותר - לפי הטעם
- 1 כפית מלח, או יותר - לפי הטעם
- 1 כפית אבקת סומאק - לקישוט
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומסננים היטב את כל הירקות. קולפים את העגבניות ובעזרת סכין חדה קוצצים אותן דק דק. חוזרים על פעולה זו עם שאר הירקות.
2. בין שתי יריעות נייר אפייה, מרסקים את אגוזי המלך לאבקה דקה, בעזרת מערוך.
3. על מגש שטוח, מערבבים בעזרת הידיים את כל הירקות, האגוזים, החומץ, שמן הזית והתבלינים. מוסיפים עוד מלח - לפי הטעם. בעזרת מזלג ממשיכים לכתוש את התערובת מעט, עד שהיא מעוכה היטב ומעורבבת.
4. מעבירים לכלי ההגשה ומקשטים עם זילוף של אבקת סומק ועלי פטרוזיליה טריים.