זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לרוטב:
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר חום
- מיץ מליים אחד
- מלח גס, לפי הטעם
לסלט:
- 115 גרם נודלס
- 1/2 ראש חסה אייסברג, פרוסה דק
- 1 מלפפון, קלוף וחצוי לפרוסות דקות
- צרור עלי כוסברה טריה, קצוצה גס
- 1/4 כוס בוטנים לא מלוחים קלויים, קצוצים גס
- 1 ליים, חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר מים גדול. מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על החבילה, עד למצב אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
2. מכינים את הרוטב: בעזרת מעבד מזון, מערבבים את חמאת הבוטנים, שמן השומשום, רוטב הסויה, הסוכר החום, מיץ הליים ו-1/4 כוס מים קרים. מתבלים לפי הטעם במלח גס. מניחים בצד.
3. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה, מקפיצים יחד את החסה והמלפפון. מכניסים את האטריות ואז מוסיפים את הרוטב ומקפיצים שוב. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בכוסברה, בוטנים ופלחי ליים.