רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה, לא מקולפים - שטופים היטב וחתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
- 3 ביצים גדולות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 כף חרדל חלק
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה על אש גבוהה סיר בינוני מלא מים. מוסיפים את נתחי תפוחי האדמה והביצים (שלמות, בקליפתן) ומבשלים במשך 15 דקות. אם לאחר 15 דקות תפוחי אדמה אינם רכים כאשר נועצים בהם מזלג, מסירים את הביצים מהמים וממשיכים להרתיח את תפוחי האדמה עוד כמה דקות, עד שהם לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה והביצים ושוטפים אותם במים קרים.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הסלרי, הבצל והפטרוזיליה. בקערה קטנה, טורפים יחד את השמנת החמוצה, החרדל, החומץ, המלח, הפפריקה והפלפל השחור.
3. חותכים את קוביות תפוחי האדמה לחצי ומוסיפים לקערה הגדולה. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את הביצים ומוסיפים לקערה הגדולה.
4. יוצקים על הכל את הרוטב, מערבבים בעדינות לציפוי מלא ומגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום עד חמישה ימים.