רכיבים
- צרור עלי קייל / כרוב / חסה, קרוע לחתיכות
- 1 קופסת שימורי חומוס, מסוננת היטב, הגרגרים מיובשים על מגבת
- 1 כף כמון
- 1 כף אבקת כוסברה טחונה
- 1/2 מלפפון, חתוך לגפרורים (ג'וליאנים)
- חופן גדול של עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- 1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק
- 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- צרור עלי נענע (לא חובה)
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 2 לימונים, סחוטים היטב
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס מים
- מלח ים גס ופלפל שחור טחון טרי
- שמן זית
- חופן נשנושים / שבבי פיתה קראנצ'
אופן הכנת סלט עשיר בהשראת פיתה-פלאפל:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מערבבים בקערה את גרגרי החומוס המיובשים עם הכמון, אבקת הכוסברה, 3-4 כפות שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, עד שהגרגרים מצופים היטב. מפזרים את הגרגרים בתבנית אפייה גדולה ושטוחה, ממקמים את התבנית במדף הגבוה ביותר בתנור, ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהחומוס פריך וקלוי היטב.
2. כשגרגרי החומוס מוכנים, מערבבים אותם מיד עם הכוסברה הקצוצה בקערה גדולה, ומוסיפים את הקייל / כרוב / חסה, חצאי עגבניות השרי, גפרורי המלפפון, הבצל, הפטרוזיליה והנענע.
3. הכנת הטחינה: במעבד מזון או ידנית, מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, השום כתוש ועד 1/4 כוס מים עד לקבלת רוטב אחיד, במרקם סמניך-נוזלי. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מפזרים נשנושים או פיתה קראנצ' על הסלט, יוצקים מעל את הטחינה ומעט שמן זית, משפרים תיבול, אם צריך ומגישים מיד.