רכיבים
- 4 פרוסות חלה
- 4 עגבניות מוצקות ואדומות
- 1 בצל סגול בינוני
- 15 זיתי קלמטה
- חופן עלי בזיליקום
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ מלימון טרי סחוט היטב
- מלח גס
אופן הכנת קרוטונים משאריות חלה וסלט מרענן:
רגע לפני: נשארו לכם שאריות חלה משבת? הנה רעיון למנת צד מעולה וטעימה: מתכון לסלט ירקות עם קרוטונים משאריות חלה שמכינים ממנו כמות גדולה בקלות, וכולם נהנים - החלה נגמרת והמשפחה זוכה בסלט בריא.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חותכים לקוביות את פרוסת החלה, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שהם מזהיבים קלות.
• מעבירים את קוביות החלה המוזהבות לקערה.
• חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים לקערה.
• פורסים את הבצל לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
• קורעים גס את עלי הבזיליקום ומערבבים עם הירקות בקערה, יחד עם הצנוברים.
• כותשים את השום ומוסיפים לקערה, מתבלים בשמן זית, לימון ומלח גס, מערבבים ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך שעה.
• סמוך להגשה מוסיפים את הזיתים לקערה ומגישים.