רכיבים
- 1/2 ק"ג קינואה
- 1 קופסת טונה
- עגבניות שרי
- 1 חבילת פטרוזיליה
- 2 מלפפונים
- 5 גבעולי בצל ירוק
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלט קינואה וטונה:
רגע לפני: הקינואה היא לא רק מאכל טרנדי תפל ששוחרי הבריאות נאלצים לאכול. במקור, מדובר באחד מיסודות המזון העממי בדרום אמריקה. היא עשירה בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מגנזיום וברזל. הסלט הזה יוכיח לכם איך אפשר לאכול קינואה ולהישאר בחיים. ואפילו - לא תאמינו - לאהוב את זה.
• משרים את הקינואה בקערה מלאה מים לא פחות משעה, עד 8 שעות. עדיף כמה שיותר.
• לאחר ההשריה, מסננים מנוזלים ומבשלים את הקינואה: מטגנים קוביות בצל /גזר עד להזהבה, מוסיפים את הקינואה והמים (יחס של 1 כוס קינואה = 1 כוס מים), במשך 20 דקות עד שהמים מתאדים. מצננים את הקינואה המבושלת.
• קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק דק דק.
• חותכים את המלפפונים לקוביות וחוצים לשניים את עגבניות השרי.
• רגע האיחוד: מערבבים את הקינואה, הירקות, הטונה המסוננת והתיבול בכלי ומגישים טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!