מתכון לסלט כרובית: כבר ביוון העתיקה ובאיטליה של פעם, זרחה שמשה של הכרובית. זהו ירק אהוב, בעל ערכים תזונתיים נפלאים. מורן פינטו מציעה: סלט כרובית עם פרורי לחם וטחינה.
מתכון לסלט כרובית - מצרכים:
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
1/2 כוס פירורי לחם פריכים
1 כוס טחינה מוכנה
15 עגבניות שרי
שמן זית
1/2 פלפל חריף קצוץ
10 עלי בזיליקום
1 לימון סחוט
מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
טובלים את פרחי הכרובית בביצה ואז בפירורים.
בתבנית מרופדת נייר אפיה מניחים את פרחי הכרובית,
אופים עד הזהבה.(ניתן גם לטגן).
חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערה עם פלפל חריף שמן זית לימון מלח ובזיליקום.
בצלחת מסדרים במרכז את הטחינה ומסביבה את הכרוביות.
ובמרכז את העגבניות.
מזלפים למעלה שמן זית בשפע.
מתכון לסלט אסייתי
מצרכים:
1 חציל חתוך לקוביות אפיות
2 בצל חתוך לקוביות-עדיף סגול
1 סלסלת נבטים סיניים
1 פלפל אדום פרוס
1 פלפל ירוק/צהוב פרוס דק
1/2 צרור כוסברה
1/2 כוס בוטנים שבורים
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
מלח
שמן זית
4 כפות חומץ
1/2 לימון
אופן ההכנה
בקערה מניחים את החציל הקלוי,הבצל,הנבטים,והפלפלים מערבבים. מתבלים, מפזרים מעל נבטים ובוטנים. משרים לפני ההגשה. ומפזרים כוסברה.