העגבניה כמה שהיא פשוטה... אך ישנם מנות שלא עומדות שלמות בלעדיה,
היא אדומה, בשרנית, ונעימה נורא
אתן כמה רעיונות על עגבניות.
אחד מהרטבים האהובים ביותר: מתכון לרוטב עגבניות
מתאים לפסטות, כרוטב לפיצה, לקציצות בשר, למרק עגבניות שקשוקה ועוד...
מצרכים;
15 עגבניות בשלות
5 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
מלח
פלפל גרוס
1 כף מחוקה בזיליקום או אורגנו מיובש
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
אופן ההכנה;
קולפים את העגבניות
בסיר מחממים מעט שמן ומוסיפים את העגבניות כשהן חתוכות לקוביות.
מבשלים 15 דק׳ ומערבבים במקביל.
מתבלים במלח,פלפל, ובזיליקום,
מוסיפים את השום, ומערבבים.
מוסיפים את הרסק עגבניות והסוכר.
מרתיחים מספר דק׳.
אם זה מאבד את הנוזלים ונותר יבש ניתן להוסיף חצי כוס מים.
מתכון לעגבניות צלויות
5 עגבניות אדומות ומוצקות
שמן זית
מלח גס
עלי בזיליקום טריים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות גבינת פרמז׳ן
אופן ההכנה;
מחממים תנור ל180 מעלות
חוצים את העגבניות לרוחב במרכזן
מניחים על תבנית כל חצי עגבניה כשהחתך כלפי מעלה.
מתבלים ומזלפים שמן זית
מניחים סיסי את עלי הבזיליקום שיחדירו ניחוח נפלא לעגבניות.
מערבבים בקערה את פירורי לחם עם הגבינת פרמז׳ן ומפזרים בנדיבות מעל כל עגבניה.
אופים כ30 דק׳ עד הזהבה קלה.
מגישים בטמפרטורת חדר
מתכון לריבת עגבניות
1 קילו עגבניות שרי
כמעט קילו סוכר
1 1/2 כוסות מים
1/2 לימון פרוס דק
קמצוץ הל טחון
אופן ההכנה;
בכל תחתית עגבניה שורטים בעדינות את העגבניה.
מניחים בסיר עגבניות, סוכר ומים ומבשלים באש נמוכה עד קבלת הסמיכות הרצויה.
5 דק׳ לפני הכיבוי מכניסים פנימה את פרוסות הלימון
מומלץ להגשה; לצד פטה כבד וצנימים
לבריאות
מורן פינטו
Mpinto166@gmail.com