מתכון לעוף עם ארטישוק ועגבניות שרי: מורן פינטו מגישה מתכון שיהפוך את מנת העוף לשבת לחגיגית וטעימה מאי פעם. ההכנה קלה, הטעם נפלא.
עוף עם ארטישוק ועגבניות - המצרכים
6 חלקי עוף
10 תחתיות ארטישוק מקולפות
15-20 עגבניות שרי
2 בצל סגול
1/2 לימון סחוט
מלח
פלפל
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
פורסים את תחתיות הארטישוק לרצועות, ואת הבצל סגול לחצאי טבעות.
מחממים בסיר רחב את שמן הזית, ומוסיפים לתוך הסיר את הבצל מטגנים קלות, מצרפים את התחתיות ועגבניות השרי לטיגון של 2-3 דק׳.
מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל את נתחי העוף, מתבלים גם אותם וסוחטים מעל את הלימון, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45-60 דק׳.
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)