מתכון קל לכבד מדהים

מתכון לכבד, אוכמניות ויין אדום: ממטבחה המופלא של מורן פינטו, מוגש מתכון מרענן לשולחן שבת: כבד טרי צלוי, אוכמניות ויין אדום

|
27
| כיכר השבת |

מתכון לכבד, אוכמניות ויין אדום:

מצרכים לכבד ביין אדום ואוכמניות:

400 גר' כבד צלוי.
1/2 כוס סוכר חום.
1 כוס אוכמניות טריות או מופשרות.
6 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים.
1/2 כוס יין אדום חצי יבש.
2 שיני שום כתושות.
מלח.
פלפל גרוס.

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה מעט שמן וממסים בה את בסוכר.

מוסיפים את האוכמניות ומערבבים לכמה דק'. מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם ומוסיפים את היין, מבשלים כ11-0 דק' עד שהרוטב מצטמצם מעט ומניחים את הכבדים.

מגישים על מצע פירה חם.

לפירה: מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. אם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול שלהם לריכוך.

(המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)

(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

27 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
אונרק טרי?
אבי א
12
ישר כח גדול!!
לאה
11
וואו נראה מצויין!! יישר כח למערכת כיכר השבת על המתכון הנפלא.. שבת שלום!
נועה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות