מתכון לכבד, אוכמניות ויין אדום:
מצרכים לכבד ביין אדום ואוכמניות:
400 גר' כבד צלוי.
1/2 כוס סוכר חום.
1 כוס אוכמניות טריות או מופשרות.
6 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים.
1/2 כוס יין אדום חצי יבש.
2 שיני שום כתושות.
מלח.
פלפל גרוס.
אופן ההכנה:
מחממים במחבת רחבה מעט שמן וממסים בה את בסוכר.
מוסיפים את האוכמניות ומערבבים לכמה דק'. מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם ומוסיפים את היין, מבשלים כ11-0 דק' עד שהרוטב מצטמצם מעט ומניחים את הכבדים.
מגישים על מצע פירה חם.
לפירה: מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. אם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול שלהם לריכוך.
(המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)
(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)

