מתכון לדג דניס בפסטו לצד קרם לימונים: מחפשים לגוון את שולחן השבת? מורן פינטו מגישה: המדריך המלא בוידאו להכנת דג דניס שלם בפסטו לצד קרם לימונים. שלב אחר שלב - כך תכינו.
מצרכים לדג דניס בפסטו עם קרם לימונים
1 דג דניס שלם ונקי
2 חבילות בזיליקום
מלח
פלפל גרוס
1/2 לימון
3 שיני שום גדולות
2/3 כוס שמן זית
חופן צנוברים
אופן הכנת דג דניס בפסטו עם קרם לימונים
מחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הדניס בתבנית מרופדת וחורצים 2-3 חריצים בבשרו.
להכנת הפסטו; במקסר מניחים עלי בזיליקום, לימון סחוט, מלח, פלפל, שום, צנוברים, ומעט משמן הזית.
בזמן הטחינה מזלפים שמן זית לאט, טוחנים עד לקבלת ממרחץ
מורחים באמצעות מברשת את הדג מכל הצדדים וגם בפנים.
אופים למשך 20-30 דק׳.
לקרם לימון
3 לימונים חתוכים ( עם הקליפה)
2 כפות סוכר
ומעט מלח.
אופן ההכנה:
טוחנים את הלימונים ומוסיפים סוכר ומלח, טוחנים עד לקבלת קרם לימוני עדין.
(המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)
(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)