

מתכון לחזה עוף בביסלי: השבוע נכין מנה טעימה וקלילה, להגשה כתוספת ליד מנה עיקרית או כמנה עדינה בפני עצמה.
כל הקרנצ'יות של המנה מגיעה מהשומשום והביסלי שאותו מפזרים סמוך להגשה בלבד.
ניתן להגיש את המנה לצד אורז לבן או נודלס.
מתכון לרצועות עוף, שומשום וביסלי
מצרכים:
4-6 פרפרי חזה עוף.
1 פלפל אדום חתוך לרצועות.
1 גזר חתוך לגפרורים.
4 כפות שמן.
4 שיני שום כתושות.
4 גבעולי בצל ירוק.
מלח, פלפל גרוס.
2 כפות רוטב סויה.
1/2 לימון סחוט.
3 כפות שומשום.
1 כוס שברי בסלי בטעם גריל.
אופן הכנת חזה עוף עם שומשום וביסלי
חותכים את חזה העוף לרצועות בעובי 2 ס"מ.
מניחים בקערה ומתבלים במעט מלח ופלפל, שמן, ושום כתוש.
מניחים להשריה, עדיף למשך לילה או 3 שעות.
מחממים מחבת כבדה ומטגנים בה קלות את רצועות העוף, מוסיפים את הירקות לפי דרגת קושי (גזר, גמבה, בצל ירוק) ומטגנים הכול יחד, מוסיפים את הסויה, הלימון ומקפיצים מספר דקות.
מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את השומשום ואת הביסלי ומגישים מיד.
mpinto1@walla.com