מתכון לחציל אפוי עם קרם תרד ונבטים מסולסלים.
החומרים לחציל אפוי עם קרם תרד:
1 חציל גדול.
מלח גס, פלפל גרוס.
טימין.
שמן זית.
50 גר' חמאה.
לקרם תרד:
1 בצל קצוץ.
3 כוסות בייבי תרד או עלי תרד גדולים.
1 כוס שמנת מתוקה.
מלח.
קורט אגוז מוסקט.
להגשה:
נבטים דקים (אלפלפא).
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
פורסים את החציל פרוסות בעובי 3-4 ס"מ.
מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ותימין.
אופים את החציל למשך 15 דק', בודקים שהוא אפוי מספיק גם מלמטה.
לקרם תרד:
יש להמיס במחבת 50 גר' חמאה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
קוצצים את התרד ומוסיפים למחבת, מטגנים היטב ומתבלים.
מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דק', טוחנים במקל בלנדר את הכול למחית חלקה.
להגשה:
מניחים פרוסת חציל, מורחים מעל בנדיבות קרם תרד ומעל מניחים נבטים דקים (אלפלפא).
לאוכלי דג עם חלב: מניחים מעל הנבטים מניחים פרוסת סלמון מגולגלת.