מבשלים עם מורן: חציל, קרם תרד ונבטים

מתכון לחציל אפוי עם קרם תרד ונבטים מסולסלים: מורן פינטו, עורכת מדור אוכל באתר כיכר השבת מגישה מתכון נוסף, שלישי בסדרה, לרגל חג השבועות. הפעם: חציל אפוי עם קרם תרד ונבטים מסולסלים

|
18
| כיכר השבת |

מתכון לחציל אפוי עם קרם תרד ונבטים מסולסלים.

החומרים לחציל אפוי עם קרם תרד:

1 חציל גדול.
מלח גס, פלפל גרוס.
טימין.
שמן זית.
50 גר' חמאה.

לקרם תרד:

1 בצל קצוץ.
3 כוסות בייבי תרד או עלי תרד גדולים.
1 כוס שמנת מתוקה.
מלח.
קורט אגוז מוסקט.

להגשה:

נבטים דקים (אלפלפא).

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני.

פורסים את החציל פרוסות בעובי 3-4 ס"מ.

מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ותימין.

אופים את החציל למשך 15 דק', בודקים שהוא אפוי מספיק גם מלמטה.

לקרם תרד:

יש להמיס במחבת 50 גר' חמאה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
קוצצים את התרד ומוסיפים למחבת, מטגנים היטב ומתבלים.
מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דק', טוחנים במקל בלנדר את הכול למחית חלקה.

להגשה:

מניחים פרוסת חציל, מורחים מעל בנדיבות קרם תרד ומעל מניחים נבטים דקים (אלפלפא).

לאוכלי דג עם חלב: מניחים מעל הנבטים מניחים פרוסת סלמון מגולגלת.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
החלומי של המרכיבים במנה הזו...!!! החציל עם השמנת התרד והנבטים, זה שילוב מנצח !
רותי
7
המתכון הזה הוא בהחלט חידוש מרענן !! כלכך פשוט להכנה, לאומת התוצאה המדהימה !!
רק אני
6
לשילוב החלומי של המרכיבים במנה הזו !! השילוב של החציל עם השמנת התרד והנבטים, שילוב פשוט מנצח !!!
רותי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות