מתכון למשולשי פילו ממולאים:
1 חב' בצק פילו.
1 חציל בלדי.
1 חב' גבינה בולגרית .
מלח.פלפל.
2 כפות טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה).
שמן זית.
שמן למריחה או חמאה מומסת.
אופן ההכנה:
קולים את החציל בשלמותו על אש גלויה, לאחר שכולו רך מניחים במסננת לאיבוד הנוזלים המיותרים. מקלפים את החציל וקוצצים גס.
מערבבים אותו יחד עם שאר החומרים (חוץ מהשמן למריחה), ומערבבים לתערובת אחידה למילוי.
פותחים עלה של בצק פילו ומורחים אותו בנדיבות בשמן או חמאה.
ממלאים במרכז עם מעט מילוי בעזרת כפית, סוגרים למשולש.
מסדרים בתוך תבניות אפיה.
מורחים בשמן ואופים כ-10-15 דק' עד להזהבה.
סלט גרגירי חומוס וגבינת עיזים בניחוח נענע
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים.
10 עגבניות שרי חצויות.
1 פלפל אדום קלוי.
1 פלפל צהוב קלוי.
10 עלי נענע טריה קצוצים.
8 פרוסות גבינת עיזים.
2 כפות שמן זית.
1/2 לימון סחוט.
מלח גס.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את גרגירי חומוס, מוסיפים את הפלפלים הקלויים פרוסים דק ואת העגבניות החצויות עם הנענע.
מתבלים ומזלפים שמן זית.
מערבבים היטב ומניחים את עיגולי הגבינה מעל.
(צילום וידאו: ישי כהן)



