

מתכון לעוגת בשר: יש שיאמרו שזו ממש מנה עיקרית – ורק חסרה לה תוספת.
השבוע נכין עוגת בשר מיוחדת.
החציל הקלוי בתוך הבצק מוסיף רכות ונעימות.
מתכון לעוגת בשר, המצרכים:
לבצק:
1/2 ק״ג קמח לבן.
1/2 כוס קמח מצה.
כף שטוחה שמרים יבשים.
3/4 כוס סוכר.
1.5 כוסות מים פושרים.
ביצה.
כף מלח.
3/5 כוס שמן.
למילוי:
500 גר׳ בשר בקר טחון.
1 חציל בלדי צלוי על האש ומקולף.
מלח, פלפל גרוס.
כפית קינמון שטוחה .
ביצה.
כף ג׳ינג׳ר מגורד (לא חייב).
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
5 שיני שום כתושות.
1 חופן צנוברים קלויים.
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, קמח מצה, הסוכר והשמרים, מוסיפים את השמן והביצה. מערבבים, ומוסיפים את המים, לשים 5 דק׳ ומוסיפים מלח.
לשים היטב עוד כ 5 דק' , מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את גודלו.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי היטב ליידי עיסה אחת.
לוקחים תבנית אפיה עם שוליים גבוהים.
מחממים תנור לחום בינוני.
בנייר אפיה מרדדים 3/4 מכמות הבצק. (חייבים שהשוליים יהיו בגובה התבנית) ומניחים על התבנית, שופכים את המילוי של הבשר, ובשארית הבצק מכסים את הכול מלמעלה, מורחים בביצה טרופה.
ואופים כשעה או עד שהבצק זהוב היטב גם מלמטה.
שבת שלום ומבורך,
מורן פינטו
Mpinto1@walla.com