פרגיות בר:
10 פרגיות.
4 כפות שמן זית.
מלח גס.
פלפל גרוס.
2 ענפי רוזמרין - מופרד למחטים.
אופן ההכנה:
להשרות את הפרגיות יחד עם כל המרכיבים עד
הצלייה.
פרגיות מתקתקות:
10 פרגיות.
3 כפות שמן.
4 שיני שום כתושות.
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק.
1/2 צרור כוסברה.
1/2 פלפל חריף קצוץ דק - לא חובה.
אופן ההכנה:
להשרות את הפרגיות יחד עם כל המרכיבים עד הצלייה.
במהלך הצלייה מברישים במשרה הנותרת בכדי קבלת קרספיות.
פרגיות בחלב קוקוס:
10 פרגיות.
1 פחית חלב קוקוס.
2 כפיות טנדורי - תערובת תבלינים הודית (או קארי).
אופן ההכנה:
להשרות את הפרגיות יחד עם כל המרכיבים עד הצלייה (לא להיבהל זה יוצא בצבע כתום).
כנפיים בקטשופ:
1 ק"ג כנפיים.
6 כפות קטשופ.
מלח גס.
1 כף תימין מיובש - עדיף טרי.
3 כפות דבש.
אופן ההכנה:
לחצות את הכנפיים לחצי - כך יותר נח לאכילה.
להשרות את כל חומרי המשרה עד לצלייה. במהלך הצלייה ניתן להבריש שוב ברוטב הנותר לקבלת קריספיות.
כנפיים חמוץ מתוק:
1 ק"ג כנפיים.
מלח גס.
3 לימונים.
1 כף דבש.
1 כף שטוחה עלי תימין.
אופן ההכנה:
חוצים את הכנפיים באמצע – כך יותר נח לאכילה.
מניחים בקערה, פורסים את 2 הלימונים ומניחים בקערה, את הלימון הנותר סוחטים מעל.
מוסיפים את יתר החומרים ומשרים היטב עד לצלייה.
קציצות ביתיות:
1 ק"ג בשר בקר או כבש טחון.
2 בצל לבן טחון.
מלח, פלפל גרוס.
1/4 צרור נענע קצוץ.
1 ביצה.
1/2 כוס שמן – עדיף זית.
1/2 צרור כוסברה.
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד (לא חייב).
קורט קינמון.
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים היטב ומניחים למנוחה.
בידיים משומנות מכינים קציצות - מעט שטוחות.
מניחים את כל הקציצות לפני הצלייה במגש לנוחות העבודה.
צולים היטב עד להזהבה טובה משני הצדדים.
סטייק אנטריקוט:
מומלץ לתבל רק במלח ופלפל, זה הטעם הכי טוב לבשר עסיסי אמיתי, למי שלא יכול לסבול טעם בשרי מידי ניתן להבריש בזמן הצלייה ברוטב BBQ ביתי או קנוי.
רוטב פסטו:
2 חב' בזיליקום - רק עלים, מלח, פלפל גרוס, 1/2 לימון סחוט, חופן צנוברים, 1 כוס שמן זית, 2 שיני שום.
במיקסר טוחנים את כל החומרים יחד מלבד השמן זית, ובכל זמן הטחינה מזלפים את השמן למיקסר.
רוטב צ'ימצ'ורי:
1/2 חב' פטרוזיליה, מלח גס, 1/2 חב' בזיליקום, 4 שיני שום, חומץ בלסמי, 1/2 כוס שמן זית, 1 לימון סחוט, 1 פלפל אדום חריף או מתוק.
טוחנים במיקסר את כל החומרים יחד.
רוטב חרדל לסלט או לתיבול חזה עוף:
1/2 כוס שמן, מלח גס,פלפל גרוס, חרדל דיז'ון חלק, 1/2 לימון,2 כפות דבש, 2 שיני שום כתושות, 1/2 חב' כוסברה.
לקינוח ונשנוש: ניתן לשים פירות העונה (בננה,אננס טרי, וכד') על שיפוד וצלות קלות, או מרשמלו.