שלב אחר שלב: כך מכינים מופלטה

תרבחו ותסעדו: ערב המימונה, מורן פינטו מגישה את המתכון המלא להכנת המאכל המסורתי - המופלטה. שלב אחר שלב: כך תכינו את מאכל האמונה (בבית)

|
6
| כיכר השבת |
הכנת מופלטה (צילום: פלאש 90)

מצרכים להכנת מופלטה:

1 ק"ג קמח מנופה.

3 כפות שמרים יבשים.

1 כף מלח.

1 כף סוכר.

עד 2.5 כוסות מים פושרים.

שמן למריחה.

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הבצק, ונותנים לו לנוח במשך 15 דק'.

יוצרים מהבצק כדורים שווים ומניחים אותם בקערה עם שמן. שוב מניחים למנוחה של 15 דק'.

בידיים משומנות יוצרים כדור ומשטחים אותו, מניחים אחד לטיגון, ומעליו מניחים אחד חדש הופכים, ואז עוד אחד מעל והופכים.

מטגנים בערימות של 20 יחד.

מגישים עם דבש וחמאה.

תרבחו ותסעדו.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
ןםםםפ
יעכג
4
מי יכין לי??
רוצה גם
3
אבל שיהיה בתיאבון ושמח וזהירות, ספירת העומר, ממעטים בשמחה בימים אלה.
א. לוי
רק באב
אא
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות