מצרכים להכנת מופלטה:
1 ק"ג קמח מנופה.
3 כפות שמרים יבשים.
1 כף מלח.
1 כף סוכר.
עד 2.5 כוסות מים פושרים.
שמן למריחה.
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק, ונותנים לו לנוח במשך 15 דק'.
יוצרים מהבצק כדורים שווים ומניחים אותם בקערה עם שמן. שוב מניחים למנוחה של 15 דק'.
בידיים משומנות יוצרים כדור ומשטחים אותו, מניחים אחד לטיגון, ומעליו מניחים אחד חדש הופכים, ואז עוד אחד מעל והופכים.
מטגנים בערימות של 20 יחד.
מגישים עם דבש וחמאה.
תרבחו ותסעדו.