דג סלמון בריבת בצל ביתית
נתח פילה סלמון טרי.
8 בצלים לבנים פרוסים דק.
1 כוס סוכר לבן.
1 כפית פלפל גרוס טרי.
מלח.
4 כפות שמן.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני, במחבת מחממים את השמן ומתחילים לאדות את הבצלים, ותוך כדי הטיגון לערבב היטב.
כשהבצלים מתחילים להשחים מערבבים ומאדים עד שרוב הנוזלים התאדו.
מוסיפים את הסוכר המלח והפלפל ומערבבים היטב כל הזמן, כשהבצלים מתחילים להתקרמל מנמיכים את האש, ומבשלים עד שמתקבלת ריבת בצל זהובה, שופכים את כל הריבה מעל הנתח, אופים בתנור למשך 20/25 דק׳.
דג מושט בציפוי קריספי
4-6 פרוסות פילה דג, עדיף מושט (אפשר גם בורי או בס).
4 כפות מיונז בייתי.
מלח, פלפל לבן.
1 כוס שקדים טחונים.
2 שיני שום כתושות - לא חובה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני, בתבנית מניחים את הדגים.
בקערה מערבבים מיונז, מלח, פלפל, שום.
מורחים את הדג במיונז המתובל, מזרים מעל את השקדים הטחונים עד ציפוי.
אופים במשך 20-25 דק׳
מומלץ להגיש לצד חריין ביתי.
סלט סלק חי
סלט מיוחד שמשלב טעמים ומתאים לצד מנה בשר ופירה
2 סלקים גדולים (לא מבושלים).
1 כוס אגוזי מלך קלויים.
1 חופן עלי רוקט.
מלח,פלפל גרוס.
1 כף סוכר חום.
3 כפות חומץ.
3 כפות שמו זית.
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את עלי הרוקט,
חותכים לגפרורים דקים את הסלק, ומניחים מעל, מפזרים מעל את האגוזים.
בכלי קטן מכינים רוטב: חומץ, שמן, סוכר, מלח, פלפל. מערבבים היטב עד לרוטב אחיד, שופכים את הרוטב על העלים והסלק כמה דקות לפני ההגשה.
ניתן להוסיף פרוסות אגס דקות.
אגסים ביין לבן
8 אגסים קלופים, אך לא להוריד את הגבעול .
חצי בקבוק יין לבן.
1 מקל קינמון.
1 כוס סוכר.
3 כוסות מים.
1 תפוז מגורד.
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר גדול את כל המרכיבים יחד עד לריכוך מלא של האגסים. מגישים צונן ללא נוזלים, בצרוף קצפת או גלידה.
פבלובה
האפייה חייבת להיות במרכז התנור בחום נמוך של 100 מעלות,
כך תוכלו לקבל מרנג לבן ואפוי נכון.
4 חלבונים.
1 וחצי כוס סוכר (250 גר').
גרידה מלימון 1.
1 סלסלת תותים פרוסים.
6 קיווי פרוסים דק.
1 מנגו חתוך לקוביות קטנות.
ניתן להוסיף פרי אחר.
1 ריץ' מוקצף (או קרם לימון בייתי).
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עד לקצף יציב, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף, את גרידת הלימון מוסיפים בתנועות קיפול.
ממלאים את הקציפה בשקית זילוף.
על נייר אפיה מזלפים עיגול גדול וממלאים אותו בקציפה בתנועה סיבובית, ובקצבות מייצרים דפנות בגובה של 3-5 ס"מ.
אופים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעתיים עד שהמרנג מתקשה לגמרי.
מרכיבים את המנה: מניחים את עיגול המרנג האפוי, ומעליו קצפת או קרם לימון, ומעל מסדרים את הפירות.
מומלץ להרכיב את המנה סמוך להגשה ולא מראש.
קרם לימון (למי שלא משתמש בפסח בקצפת ריץ)
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1 כוס סוכר.
2 כפות קמח תפוח אדמה.
4 חלבונים.
אופן ההכנה:
בסיר קטן מרתיחים את מיץ הלימון עם חצי כוס סוכר, מחכים שהסוכר יימס, מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, לערבב היטב שלא יישארו גושים.
מקציפים את החלבונים עם חצי הכוס סוכר הנותרת לקצף יציב.
מוסיפים בהדרגה את הלימון לקצף ומערבבים היטב.
חטיף קרמל שקדים
חטיף טעים ויכול להיות תוספת לקינוח או לנשנוש:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף מיץ לימון
350 גר' שקדים לא קלויים
1 כף שמן-לשימון התבנית
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר קטן סוכר ומים ונוצר קרמל זהוב.
מוסיפים לתוך הסיר את השקדים שלמים ומערבבים היטב
מורחים תבנית בכף שמן, שופכים את תוכן הסיר לתוך התבנית ומשטחים במידה שווה, מניחים להתקרר היטב, חותכים לרצועות או שוברים במידה לא שווה.
כרובית מאודה חמצמצה
מתאים כקר או חם
2 ראשי כרובית מפורקים.
3 כפות שמן זית.
5 גבעולי בצל ירוק.
מלח.
1/2 כוס מיץ לימון טרי.
חופן שקדים פרוסים.
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים מעט שמן זית. מניחים את פרחי הכרובית ומטגנים קלות, מכסים במכסה לכמה דק' ומבשלים. מוסיפים את התיבול ועלי הבצל ומערבבים,ומיד את השקדים.