מתכון לדג סלמון: דג הסלמון, נחשב למשובח במיוחד. לרגל השבת הקרבה ובאה, הנה שני מתכונים לדג האהוב - האחד בצ'ילי מתוק או חריף והשני קרנצ'י ועסיסי.
מנות עדינות וקלות להכנה, שימו לב להוראות בכדי לא להרוס את העסיסיות.
אפשר להגיש לצד סלט ירוק.
שבת שלום
לסלמון ברוטב צילי.
4-6 חתיכות פילה סלמון טרי.
5 כפות רוטב צילי מתוק או חריף.
10 שיני שום כתושות.
1 כף רוטב סויה תמרי.
1/2 חב׳ כוסברה קצוצה דק.
1/2 לימון סחוט.
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני בכלי חסין אש (עדיף לא חד פעמי) ומניחים את פרוסות הדג.
בכלי קטן מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומורחים את הדגים. מניחים במקרר למשך שעתיים עדיף ללילה, ואופים למשך כ-20 דק׳ בלבד.
יש להזהר שהדג לא יתייבש.
דג סלמון בציפוי קריספי
4-6 פרוסות פילה סלמון טרי.
2 כפות דבש.
2 כפות חרדל.
2 כפות מיונז.
מלח, פלפל לבן.
1-2 כוסות קורנפלקס טחון לפירורים לא חוליים.
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני.
בכלי מערבבים היטב את החרדל, דבש, מיונז, מלח ופלפל לבן.
מורחים את הדגים היטב מכל הצדדים
טובלים בפירורים, מניחים על הפיירקס ואופים בחום בינוני עד 20 דק׳.
לא לכסות באפיה בנייר כסף, וגם לא כשיוצא מהאפיה בכדי שהאדים לא יהרסו לכם את הקרנצ'יות.
שבת שלום!
Mpinto1@walla.com