השבת מנה עיקרית מכובדת להגשה.
אך מומלץ להכין לילה מראש שיהיה זמן מספק לקירור, את רולדת ההודו יש להשאיר ברשת כששלוקים אותה, אך לא לשכוח לאחר הבישול לקרר היטב בכדי שבזמן הפריסה היא לא תתפרק.
מתכון לרולדת הודו בדבש ופלפלים
1 רולדת הודו.
5-8 פלפל אנגלי.
5 עלי דפנה.
1 פלפל אדום קצוץ דק.
1 פלפל צהוב קצוץ דק.
3 כפות שמן זית.
2 שיני שום פרוסות.
3 כפות דבש.
1 כוס אגוזי מלך קצוצים.
מלח, פלפל שחור גרוס טרי.
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים מים, ומתבלים אותם בפלפל אנגלי ובעלי דפנה, שמים את הרולדה לבישול של 45 דק', מוציאים את הרולדה ומקררים אותה.
לרוטב
במחבת טפלון מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הפלפלים, מוסיפים את השום, ואז את הדבש ומערבבים מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5 דק'.
בכלי חסין אש שמים את הרולדה פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ, ומזלפים מעל את הרוטב.
מפזרים מעל את האגוזים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל20 דק'.
מגישים לצד אורז לבן.