מתכון לדג סלמון בריבת בצלים: דג סלמון - הדג הנורבגי טעים כשהוא טרי ואיכותי, דג סלמון זה מגיע לארץ פעמיים בשבוע בטיסה ישירה כמה שעות אחרי שהדג עוד היה במים. דגים אלו מיועדים לעונג שבת, למסעדות יוקרתיות ולסושיות, ועוד בתי אוכל איכותיים שלא יסכימו לוותר על איכות המנות. צבעו ומרקם בשרו של הדג הטרי שונה מדג קפוא.
אם תרצו להשיג דג סלמון טרי ואיכותי תאלצו להיפרד מלא מעט כסף אך הוצאות השבת חוזרות כפליים.
מתכון לסלמון בריבת בצלים
5-7 פרוסות פילה סלמון טרי.
5 בצלים לבנים פרוסים דק.
5 בצלים סגולים פרוסים דק.
חצי כוס סוכר חום.
1/2 לימון סחוט.
1 כף פלפל שחור גרוס טרי.
מעט מלח.
5 כפות שמן קנולה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
במחבת מחממים את השמן ומניחים במחבת את כל כמות הבצל יחד.
מערבבים כל הזמן ומטגנים מכל הכוונים עד הזהבה טובה.
מוסיפים את הסוכר וכל הזמן מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל. סוחטים מעל את הלימון, ולא עוזבים לרגע את המחבת. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת והבצלים מקורמלים היטב.
בכלי חסין אש מניחים את פרוסות הפילה, ומעל שופכים את תערובת הבצלים המתוקים.
מכניסים לתנור למשך 15-20 דק'.
הטעם הוא פשוט מיוחד ומעניין.
עונג שבת אמיתי..
שבת שלום
מורן פינטו mpinto1@walla.com