מתכון לסורבה פירות: סורבה הוא מעין גלידת פירות, במקור הוא לא מכיל חלב ומבוסס בעיקר על רסק פירות וחומרים נוספים.
הסורבה נעשה בדרך כלל במכונה מיוחדת היוצרת את המרקם האופייני לו. אך ניתן להכין גם סורבה ביתי ללא מכונה.
על פי רוב הוא מצוי בקטגוריית הקינוחים, אולם במסעדות יוקרה יוגש הסורבה בין המנות, על מנת לרענן את החיך ולהתכונן למנה הבאה בלי טעם הלוואי של המנה הקודמת.
את המתכון הבא ניתן להכין בגירסא פרווה, כאשר משתמשים בחלב קוקוס, או מיץ תפוזים, או בגירסא חלבית כשמשתמשים בחלב רגיל, שמנת מתוקה, או יוגורט נוזלי.
שפע פירות הקיץ מאפשר גיוון עצום של טעמים ואפשרויות רבות של שילובי צבעים מעניינים לפי הפירות הנבחרים. ניתן לערבב באותו סורבה כמה סוגי פירות, לפי הטעם האישי. טעמים מעניינים לדוגמא: סורבה סברס, סורבה מלון ונענע, סורבה קיווי מלון, סורבה תות אפרסק, ועוד כיד הדימיון הטובה ומה שמצוי בשווקים.
סורבה פירות
המצרכים:
חצי ק"ג פירות (שקילה נטו, ללא קליפה או גלעינים)
חצי כוס סוכר
חצי כוס נוזלים (חלב קוקוס, מיץ תפוזים, שמנת מתוקה, יוגורט נוזלי)
אופן הכנת סורבה פירות
שוטפים את הפירות, מקלפים ומסירים גלעינים או חרצנים.
חותכים את הפירות לקוביות בגודל 3 סנטימטרים. מכניסים לשקית ומקפיאים.
עדיף לחכות יממה על מנת שהפירות יהיו קפואים לגמרי, אולם יש מקפיאים שבהם גם מספר שעות מספיק, או כאשר ממהרים, ניתן לחתוך לחתיכות יותר קטנות, כדי לזרז את תהליך ההקפאה.
כשהפירות קפאו, מוציאים מהקפאה ומפשירים כרבע שעה, עד שמתאפשר הפירוק שלהם חזרה לקוביות.
מכניסים למעבד מזון יחד עם הסוכר והנוזל הנבחר, ומעבדים כ-5 דקות עד שמתקבל מרקם של גלידה.
אפשר להגיש מיד, או להקפיא - עדיף בכלים אישיים כדי להקל על ההגשה - ולהוציא מהמקפיא רבע שעה לפני ההגשה.
גיוון:
יש מי שמעדיף להכין את הסורבה עם סירופ סוכר: מרתיחים סוכר ומים ביחס של 1:1, ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. מצננים לגמרי לפני הערבוב עם הפרי (כמות באותו היחס).
חובבי הקראנצ' יכולים להוסיף פיסטוקים, פקאנים, או אגוזים אחרים (טחונים או גרוסים), ואפשר גם צימוקים.
חובבי האלכוהול יכולים להוסיף וודקה, או את המשקה המועדף עליהם, אך אז יש להוריד מכמות הסוכר, כדי לאפשר התגבשות. גירסה זו לא לילדים...
בכל גירסא, כל פרי, כל שילוב וכל תזמון שתבחרו – הרענון מובטח!