מתכון לעוף וגזר בנוסח הונגרי: הנה לכן מתכון ייחודי שישדרג את סעודת השבת. גזר מגורד, חתיכות עוף ונטיפי בצק. תוסיפו לזה פטרוזיליה, שום ותבלינים - וקיבלתן מעדן של שבת.
החומרים לעוף וגזר בנוסח הונגרי:
4 גזרים גדולים, חופן גדול של עלי פטרוזיליה קצוצה, שתי שיני שום מרוסקים, עוף שלם חתוך למנות, מים לכסות ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מגרדים את הגזר בפומפיה על החורים הקטנים או מרסקים במעבד מזון. מרפדים תחתית סיר רחב וכבד בגזר, מוסיפים את השום ומניחים את העוף מעל, שמים את המלח, מוסיפים מספיק מים רק לכסות את העוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מאדים עד שהעוף רך. אם מפלס המים יורד מוסיפים עוד קצת. בסוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה.
מבשלים עוד 2-3 דקות. אם הרוטב דליל מסמיכים עם 2 כפיות קמח מעורבבים במים היטב, ומניחים בתוך רוטב הירקות תוך כדי בחישה. מבשלים עד שהרוטב מבעבע.
לחתיכות הבצק:
2 ביצים, רבע כוס מים, 3 כפות שמן, כוס קמח מלח לפי הטעם. לבחירה: פפריקה חריפה או מתוקה, מעט שום גבישי.
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול וכבד, מוסיפים כף שמן ומלח.
בינתיים מכינים את הבלילה. מערבבים היטב את הביצים עם המים השמן הנותר והמלח. מוסיפים את הקמח לאט ומערבבים היטב שלא יהיו גושים. אם בחרתם להוסיף תבלינים, הוסיפו כעת.
נותנים לבלילה לעמוד לספוג את הנוזלים ובוחנים עם כף אם היא דלילה מידי. אם כן, מוסיפים עוד קמח. הבלילה אמורה להיות עמידה ולא נוזלית.
כאשר המים רותחים, ממלאים כף בבלילה ומניחים לתוך המים. היא מתפרקת לתוך המים, יש להוסיף מעט קמח.
חתיכות הבצק צוללות לתחתית הסיר, אולם מהר מאוד הן עולות למעלה. יש לבשל אותם 10 דקות ואז להוציא אל הסיר עם העוף.
ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, עד לספיגת הטעמים.