דג הסלמון הוא אחד מדגי הים המשובחים ביותר. הוא נחשב לבריא, וככזה אין מתאים ממנו לעלות על השולחן השבת. מדור "משפחה" מציג מתכון לסלמון חמוץ מתוק, מצוין כמנה ראשונה בסעודת השבת.
חומרי ההכנה לסלמון חמוץ מתוק
פרוסות גדולות של סלמון טרי
רוטב סויה
רוטב מייפל
5 שיני שום
חרדל
שמן זית
פלפל לבן
בצל
אופן ההכנה:
מטגנים את חתיכות הדג במחבת, כ-2 דקות מכל צד.
בסיר נפרד, מטגנים את הבצל והשום. בכלי נוסף בוחשים יחד את הסויה, המייפל, הדבש והחרדל עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים קלות, ומערבבים היטב.
מכניסים את פרוסות לתנור לאפייה בגריל, כ-10 דקות. קודם לכן, מפזרים עליו מעט פלפל. ניתן לאפות גם על חום נמוך, לאורך זמן.
מוציאים כשהדג שחום מעט בצדדים, ויוצקים את הרוטב.
לבריאות!