מתכון לעוף אפוי בריבת משמשים: שבת כבר כאן. הנרות מרצדים, האווירה מצוינת. וזה בדיוק הזמן להגיש את המנה המרכזית: עוף אפוי במשמשים. שבת שלום!
הרכיבים:
חלקי עוף,
רבע צנצנת ריבת משמש,
קטשופ,
מיונז,
שום גבישי,
פתיתי בצל או בצל חי מגורר.
אופן ההכנה:
מניחים את העוף בתבנית עם העור למעלה, ומכינים את המרינדה: מערבבים 4 כפות מיונז עם קטשופ עד שיתקבל צבע ורוד עמוק.
הוסיפו רבע כפית שום, וכף פתיתי בצל. להוסיף את הריבה, ולערבב היטב.
למרוח על העוף, משני צדדים. להשרות כשעתיים. לאפות בתנור בחום בינוני.
הצעת הכנה: פרסו תפוחי אדמה חתוכים דק והניחו בתבנית. לאפות, להגיש חם.