לקראת תשעת הימים, הנה כמה הצעות של השף חיים בורנשטיין לארוחות חלביות טעימות ומפנקות לכל המשפחה עם המגוון, הטריות והטעם המושלם של נעם.
בתאבון!
מיקס כרובים מוקרמים
מצרכים:
כרוב לבן קצוץ
כרוב סגול קצוץ
בצל סגול
קופסת פטריות טריות
2 עגבניות יפות בשלות
מיכל שמנת מתוקה
חבילת נעם מוצרלה
חבילת נעם מעושנת.
כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים היטב, מוסיפים את הפטריות והעגבניות.
מוסיפים את הכרובים למחבת וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות.
מוסיפים את השמנת למחבת ומסדרים מלמעלה את פרוסות הגבינה הצהובה. מפזרים את הגבינה המגורדת מעל הכול ומכניסים לתנור לכ-10 דקות נוספות, מוציאים ומקשטים.
עלי פילו ממולאים בגבינות
מצרכים:
4 עלי פילו
חבילת גבינת טוב טעם
חבילת נעם זיתים
ביצה
שומשום קלוי
אופן ההכנה:
פורשים 2 עלי פילו זה על זה ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
מניחים במרכז כל חלק פרוסת נעם זיתים, ובמרכז הפרוסה מניחים כף גבינת טוב טעם.
מגלגלים את הבצק לגליל וקושרים בבצל ירוק, מורחים בביצה ומקשטים בשומשום.
מכניסים לתנור על 180 מעלות ל-10 דקות.
ארעייס גבינות ותרד
מצרכים:
6 טורטיות
בצל גדול
חבילת תרד שטוף
חבילת גבינת טוב טעם
5 פרוסות נעם מוצרלה
2 ביצים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים היטב. מוסיפים את התרד הקצוץ לכמה דקות ומסירים מהאש.
בקערה מערבבים היטב את הגבינות והביצים עם הבצל והתרד המטוגנים.
ממלאים את הטורטיות בתערובת ומגלגלים. אם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף לה פירורי לחם.
נועצים שיפוד בכל טורטייה וצורבים היטב מכל הצדדים.
בתאבון!