זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- מצרכים לקרקר הפיצוחים:
- תרסיס שמן
- 1 כוס זרעי פשתן
- 1/2 כוס צ'יה
- 1 כוס פקאן קצוץ
- 1 כוס גרעיני חמנייה
- 5 כפות שומשום
- 200 גרם קמח שקדים
- 1 כף צ'ילי גרוס
- 1/2 כף שום גבישי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כף זעתר
- מים עד לכיסוי
אופן ההכנה:
בקערה עמוקה מניחים את כל מרכיבי הקרקר, מכסים במים עד שהמרכיבים מכוסים ומשאירים בצד עד לספיגת כל הנוזלים
משמנים 2 ניירות אפייה ומניחים ביניהם את התערובת, מרדדים לקרקר דק
מעבירים את הניירות לתבנית אפייה רחבה ומסירים בזהירות את הנייר העליון
אופים ב- 160 מעלות 35-40 דקות עד שהקרקר יבש, מצננים ושוברים לחתיכות מגישים לצד הטרטר.
מצרכים לטרטר הבקר:
300 גרם בשר סינתה טרי קצוץ דק.
2 כפות שמן שומשום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
1 כפית חרדל חלק
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית טבסקו
5 זיתי קלמטה קצוצים
1 כפית סילאן
להגשה: חלמון ביצה טרייה
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את מרכיבי טרטר הבקר
מסדרים במרכז צלחת הגשה
מניחים מעל חלמון ומגישים לצד קרקרים