יש מסורת ומתכון מדויק המורים כיצד מכינים את המעדן החריף-חריף הזה, שעולה על שולחנם של רבים מדי שבת. אז איך עושים זאת?
חומרי ההכנה:
שתי כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
1/4 כפית קימל טחון
רבע כפית מלח
מיץ סחוט ממחצית לימון
מעט מים
6-7 שיני שום גדול
1/4 כפית כמון
1/4 עד 1/2 כוס שמן
1 ק"ג דג לוקוס, בורי או נסיכת הנילוס
כך תכינו:
לחמם את השמן בסיר רחב
להניח בקערה קטנה את רסק העגבניות, הפפריקה החריפה והמתוקה, השום הכתוש, המלח והמים ולערבב לעיסה.
להניח את העיסה על השמן החם ולטגן מעט.
מאוחר יותר, להניח את הדגים בסיר ולבשל ברתיחה כעשר דקות.
בשלב הזה, מוסיפים לתבשיל רבע כפית כמון, קימל טחון ואת מיץ הלימון. להמשיך בבישול כמה דקות עד שהדגים מוכנים היטב.
בתאבון.