אפשר ורצוי לשדרג מדי פעם את המנה העיקרית בסעודת השבת למנה יוצאת דופן, שלא תשכחו. הפעם אנחנו מציעים עוף באננס, תאווה לעיניים ולחיך.
חומרי ההכנה:
עוף שלם חתוך למנות - או 4 כרעיים
שן שום קצוצה
מעט פפריקה חריפה
1 כף חומץ תפוחי עץ
2 כפות רסק עגבניות
קופסת אננס משומר - אם אפשר במיץ טבעי
בצל קצוץ
פלפל ירוק חתוך לקוביות
כף רוטב סויה
אופן ההכנה:
ניתן לאפות בתנור, או לבשל.
בתנור: לחמם תנור ל-250 מעלות.
להניח את העוף בתבנית עם העור למעלה. לאפות למשך עשרים דקות. לערבב את הנוזלים: מיץ אננס, חומץ, רסק, עד שיתקבל רוטב.
להוסיף את הסויה ולבחוש היטב, להוסיף את הפלפל, את השום והבצל, להנמיך את החום בתנור ל-225 מעלות. לשפוך את הרוטב על העוף, לכסות עם נייר כסף ולאפות עוד חצי שעה. בהמשך, להוסיף את האננס ולאפות עוד כעשר דקות.
בסיר: להשחים בצל, שום, להוסיף את הפלפל, עד לריכוך, להוסיף את העוף, לטגן קלות על שני צדדים. להכין את הרוטב, לצקת על העוף, לבשל עד שמוכן ולהוסיף את האננס.
לבריאות!