כדי להפיק את המירב מהמקרר והמקפיא, חשוב לשנן את רשימת הכללים הבאה שמבהירה עד מתי אפשר לשמור מוצרי מזון שונים בקירור או הקפאה, כך שיישארו טריים ולא יתקלקלו.
טיפ מס' 1: להדפיס ולתלות על דלת המקרר:
מוצרי חלב
• חלב – במקרר: מחזיק עד שבוע אחד, במקפיא: עד 3 חודשים.
• גבינה וקוטג' – במקרר: עד שבוע אחד, אך לא כדאי להקפיא בכלל. המרקם העדין שלהם עלול להינזק באופן בלתי הפיך וחבל.
• יוגורט – במקרר: בין שבוע לשבועיים, תלוי בתאריך התפוגה, במקפיא: ניתן לשמור עד חודשיים.
• חמאה – במקום הראשון מבין מוצרי החלב, עם עמידות גבוהה של עד 3 חודשים בקירור ועד שנה בהקפאה.
בשר, עופות ודגים
• בשר בקר – במקרר: מחזיק עד 5 ימים ואפילו פחות, בהקפאה בין חצי שנה עד שנה, תלוי בתאריך התפוגה.
• עוף והודו – במקרר: עד יומיים, אך במקפיא אפילו שנה אחת (עופות מחולקים - קצת פחות, עד 9 חודשים).
• דגים לא שמנים – במקרר: רק יום-יומיים, ובמקפיא: עד 6 חודשים.
• דגים שמנים – במקרר: עד יומיים; במקפיא: בין חודשיים לשלושה חודשים, אך באופן כללי, לא לנצל את אופציית ההקפאה לאורך זמן בדגים שמנים.
ירקות
• עגבניות – באופן מעט מפתיע, העגבניות יכולות להחזיק חודשיים בהקפאה ורק עד 3 ימים במקרר, אך ההמלצה היא לאחסן אותן במקום קריר ומוצל ולא במקרר או מקפיא.
• קטניות – במקרר: בין 3-4 ימים, במקפיא: יכולות להחזיק עד 8 חודשים.
• גזר וסלרי – במקרר: עד שבועיים, אך בהקפאה מחזיק 10-12 חודשים.
• עלי חסה ושאר ירוקים – במקרר: עד שבוע, עם זאת ההקפאה רק תגרום להם נזק.
ביצים
ביצים חיות - עד חודש במקרר, ביצים קשות - עד שבוע במקרר. אך בכל מקרה, אין להקפיא ביצים.
מזון מבושל
תבשילי בשר, עופות, מרקים ותוספות נשמרים עד 4 ימים במקרר, ובמקפיא 2-3 חודשים.