טבעי שזה בריא

אפייה בריאה: 5 תחליפים מנצחים

אבוקדו במקום חמאה, קמח שקדים מתקתק ועשיר וזרעים קטנים שמוציאים את הביצים מהמתכון. 5 תחליפים מעולים לאפייה בריאה יותר שישתיקו לכם את המצפון. ויש גם מתכון (אוכל)

|
5
| כיכר השבת |
(shutterstock)

עוגה חלבית עשירה ומנחמת בסוף היום היא הפינוק האולטימטיבי, אבל זה לא סוד שהמרכיבים בה לא יככבו ברשימת "100 המזונות הבריאים ביותר". האם אפשר לקחת מתכון מושחת ולהפוך אותו לבריא יותר? מסתבר שכן.

קבלו את 5 תחליפי האפייה הבריאים שישתיקו לכם את המצפון:

1. קמח שקדים במקום קמח לבן

קמח השקדים עשוי משקדים טחונים דק. הוא מעט מתקתק ומעניק למאפים לחות וטעם נפלא. קמח השקדים דל בפחמימות ועשיר בחלבון, שומנים בריאים ומינרלים כמו אשלגן ומגנזיום. כדאי לאחסן במקרר.

מתקתק ובריא. קמח שקדים (shutterstock)

2. אבוקדו במקום חמאה / מרגרינה

זה נשמע תחליף מוזר אבל אם חושבים על כך, הוא הגיוני מאוד. האבוקדו הוא פרי שומני מאוד, ועשיר בוויטמינים וחלבונים. לכן הוא מתאים מאוד כתחליף טבעי לחמאה/מרגרינה. אמנם הבצק מקבל צבע ירקרק, אך הוא נעלם אחרי לישה טובה ואחרי האפייה, אף אחד לא ינחש שהוא שם.

3. סטיביה במקום סוכר

צמח הסטיביה הוא הממתיק היחיד בעולם שהוא גם טבעי לחלוטין. אבקת הסטיביה הלבנה מתוקה פי 200 מהסוכר, אך נטול קלוריות וסוכר, מה שמאפשר לחולי סוכרת, ושומרי תזונה דלת פחמימות להשתמש בו כתחליף לסוכר.

בעת השימוש בסטיביה יש לזכור שהמתקת יתר תגרום לטעם לוואי (שבדרך כלל יעלם לאחר שהמאפה יצטנן), ולכן יש להמתיק בזהירות ובהדרגה, לפי הכמות המצוינת במתכון - לפי יחס ההמרה (ראו בהמשך). דבר שני, לא ניתן להשתמש בסטיביה כתחליף, כאשר במתכון נחוצות תכונות הסוכר (הקצפת חמאה, קרמל, התססת שמרים).

1 כפית סוכר לבן = קורט (1/16 כפית) אבקת סטיביה.

1 כף סוכר לבן = 1/4 כפית אבקת סטיביה.

1 כוס סוכר לבן = 1 כפית מחוקה אבקת סטיביה.

4. זרעי צ'יה במקום ביצים

הזרעים הקטנים האלה כבשו בסערה את המטבח המודרני, ובעיקר את הטבעונים. ככל הנראה, מדובר באחד המזונות הבריאים על פני כדור הארץ. כיוון שהטעם שלהם תפל ולא דומיננטי, ניתן לשלב אותם בכל מתכון שדורש הסמכה.

הפלא הגדול טמון בתכונה המרתקת של זרעי הצ'יה: במגע עם מים הם הופכים לג'ל, מה שמכתיר אותם בתואר "תחליף הביצים הטוב ביותר". יחס ההמרה פשוט: במקום כל ביצה, מוסיפים למתכון 1 כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים, מערבבים ונותנים לתערובת להתעבות במשך 10 דקות.

בכל מקרה, תמיד תוכלו לחזור לאופציות הזמינות יותר, כמו חצי בננה או רבע כוס רסק תפוחים במקום ביצה אחת.

איך לא גילינו אותם קודם? זרעי צ'יה (shutterstock)

5. אגוזי קשיו במקום גבינת שמנת

אין ספק שמדובר באחד התחליפים המפתיעים, אך אגוזי הקשיו מכילים הרבה שומן וניתן להכין מהם "גבינה" טעימה ועשירה במיוחד. גבינת הקשיו היא פרווה לחלוטין ויש לה כמובן יתרון ענק בהכנת קינוח לסעודת השבת.

לסיום, הנה מתכון קל ופשוט לגבינת קשיו, שתחזיק עד שבוע בכלי סגור במקרר.

מרכיבים:

1 כוס אגוזי קשיו טריים, שהושרו לילה במים קרים

חצי לימון סחוט

1 כף טחינה גולמית איכותית

1 שן שום (לא חובה)

מעט מים

מלח

אופן ההכנה:

טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון חזק, ומוסיפים מעט מים בהדרגה, עד לקבלת ממרח במרקם אחיד, סמיך וחלק.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
עוגת שוקולד עוגיות שוקולד-ציפס לילדים
נשמח מאד
3
אבוקדו אינו עשיר בחלבונים, וסטיביה ממש אינה האפשרות הטבעית היחידה להמתקה
עדי
2
הדפסתי כדי לשמור
אסנת
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות