השנה נחגוג ראש השנה ארוך במיוחד, המתחבר לשבת. רגע לפני ייאוש מרצף הסעודות האינסופי, הנה מספר טיפים חשובים איך לא לבלות את כל החג במטבח, כשמילות המפתח הן רשימות ותכנון מוקדם.
1. תכנון התפריט
תכננו מראש את תפריט החג.
זכרו שלקראת סוף החג התיאבון יורד, לכן התחילו עם המאכלים הכבדים ובסעודת ליל שבת, עדיף להסתפק במנה עיקרית קלילה וקינוח, עם כמה שפחות סלטים. במדור כיכר אוכל תוכלו למצוא מגוון מתכונים נהדרים.
ניתן להשתמש בתפריט דומה בכמה ארוחות, ולהכפיל כמויות של מאכלים, כמו תוספות של אורז ותפוחי אדמה.
שימו דגש על ירקות חיים ניתן לגוון ולהכין מהם סלטים צבעוניים ומשביעים, בתוספת רטבים שונים.
ישנן משפחות שהסימנים תופסים אצלם חלק נכבד מן הסעודה, כדאי לקחת זאת בחשבון ולהתמקד בעיקר במנה עיקרית ותוספות ולא בסלטים.
הכינו טבלה מסודרת המפרטת את: א. מספר הסעודה, ב. מה כוללת הארוחה - הסלטים, המנה העיקרית, התוספות והקינוח וג. רשימת מצרכים לכל אחת מהסעודות.
2. קניות
לאחר שהתפריט מוכן וברור, עורכים טבלה נוספת לקניות. מחלקים אותה לקטגוריות של סלטים, מנות עיקריות, תוספות, קינוחים וסימנים. מפרקים את המצרכים בטבלה לרשימת קניות מסודרת של בשר, דגים, ירקות וכו', כשסביר להניח שמצרכים מסוימים יחזרו על עצמם.
ערכו את הקניות עד שבוע לפני החג, כך שתוכלו להכין את האוכל בלי לחץ, ולאחסן במקרר או במקפיא.
3. הקפאת האוכל
כדאי להתחיל להכין את מאכלי החג מספר ימים קודם. מקפיא זה לא מילה גסה, ואם מאחסנים את האוכל נכון, הסועדים לא ירגישו בהבדל.
הצטיידו במלאי מספיק של קופסאות אחסון ותבניות חד פעמיות. לפני הסעודה, מעבירים מהקופסה לתבנית, מחממים ומגישים.
מה מכינים מראש?
מטגנים בצל בכמות גדולה מאוד, ומעבירים להקפאה, מכינים מספר רטבים שונים ושומרים בקירור. כך, כשעה לפני הארוחה, מחממים את הבצל בסיר, מוסיפים את העוף או הבשר, ורוטב ומבשלים על אש קטנה.
מכינים מלאי של קציצות דג או עוף ושניצלים ומקפיאים, הם יתנו מענה לארוחות קלילות, במיוחד עבור הילדים.