מיוחד לחג: מתכון לקוגל בשר

ערב חג שביעי של פסח, רגע לפני שאנחנו מסיימים עם המצות, שפית הבית של "כיכר השבת", מורן פינטו, מגישה מתכון מיוחד לקוגל בשר. ההכנה? שווה את המאמץ (אוכל, פסח)

|
1
| כיכר השבת |

קוגל בשר - המצרכים:

• נתח בשר מספר 5 במשקל 1.5 קילו

• 12 תפוחי אדמה קלופים

• 2 בצל לבן קלוף

• 1 כוס שמן

• 1 וחצי מלח

• פלפל לבן

• 8 ביצים

קוגל בשר - אופן ההכנה:

• שולקים את הנתח במים עם תיבול עדין (עלי דפנה ופלפל אנגלי) במשך שעתיים, עד קבלת בשר רך

• מקררים היטב ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ

• בזמן שהבשר מתבשל, מגרדים את תפוחי האדמה והבצל

• מעבירים לקערה ומערבבים עם המלח, פלפל והביצים היטב

• מחממים תנור ל-180 מעלות

• בתבנית עם שוליים גבוהים מניחים חצי מהבלילה, ומעליה את פרוסות הבשר

• ושוב את כל שאר הבלילה

• מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי עם הנייר אפיה

• מורידים את הנייר ואופים עוד שעה עד שעתיים ללא הנייר - עד קבלת שכבה עליה זהובה מאוד.

פורסים ומגישים חם

בתיאבון וחג שמח, מורן פינטו

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
תביאו מתכונים חמצצ
יענקל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות