קוגל בשר - המצרכים:
• נתח בשר מספר 5 במשקל 1.5 קילו
• 12 תפוחי אדמה קלופים
• 2 בצל לבן קלוף
• 1 כוס שמן
• 1 וחצי מלח
• פלפל לבן
• 8 ביצים
קוגל בשר - אופן ההכנה:
• שולקים את הנתח במים עם תיבול עדין (עלי דפנה ופלפל אנגלי) במשך שעתיים, עד קבלת בשר רך
• מקררים היטב ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
• בזמן שהבשר מתבשל, מגרדים את תפוחי האדמה והבצל
• מעבירים לקערה ומערבבים עם המלח, פלפל והביצים היטב
• מחממים תנור ל-180 מעלות
• בתבנית עם שוליים גבוהים מניחים חצי מהבלילה, ומעליה את פרוסות הבשר
• ושוב את כל שאר הבלילה
• מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי עם הנייר אפיה
• מורידים את הנייר ואופים עוד שעה עד שעתיים ללא הנייר - עד קבלת שכבה עליה זהובה מאוד.
פורסים ומגישים חם
בתיאבון וחג שמח, מורן פינטו