זמן הכנה140 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- 1 שוק טלה במשקל 1.5-2 קילו
- מלח גס
- פלפל גרוס
- שמן זית
- 2 ענפי תימין טרי
- 1 ענף רוזמרין טרי
- 1 כוס סילאן ( דבש תמרים) או דבש
- 2 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא קליפה
- 1 כוס יין אדום
- 10 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
- 4 בצלים לבנים שלופים ופרוסים לרבעים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
בכלי חסין אש מניחים את השוק.
מתבלים ומניחים מעל את העשבים.
מפזרים סביב את הגזרים והבצל
ומזלפים שמן זית ודבש מעל.
מפזרים את שיני השום.
ומכסים בשתי שכבות של נייר כסף.
אופים כ-20 דק׳ בחום הגבוהה
מניחים את התנור ל150 מעלות וממשיכים באפיה של 3 שעות.