זמן הכנה95 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 פרוסות פילה סלמון טרי
- 200 גר׳ ערמונים בוואקום
- 1 ראש שום טרי
- 1/2 כוס יין אדום חצי יבש
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית לזילוף
- להגשה: פירה תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני.
- חותכים את השום והערמונים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את היין ומשרים כ-20 דק׳ יחד.
- בתבנית חסינת אש מניחים את פילה הסלמון כשצד העור כלפי מטה.
- מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
- כעבור 20 דק׳ שופכים את תכולת הקערה מעל לדג ומכניסים לתנור.
- אופים כ-20 דק׳.
- מגישים לצד הפירה.