זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 פילה עגל נקי ופתוח ליריעה בעובי 1 1/2 ס״מ
- שמן זית לטיגון
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פיטרוזליה
- 10 שיני שום
- מלח
- פלפל גרוס
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
במיקסר טוחנים את מרכיבי המלית.
פותחים את העגל ומורחים את המלית.
מגלגלים וקושרים בחוט.
מחממים מחבת ובה את שמן הזית.
מטגנים מכל צד 3 דקות.
מעבירים לפיירקס ומכניסים לצליה בתנור שחומם מראש ב180 מעלות ל20 דק׳.
מוציאים מהתנור וממתינים 5-10 דק׳ ( נותנים לבשר להרגע)
פורסים לפרוסות מגישים עם רוטב יין מצומצם.
לרוטב יין:
בסיר קטן שמים 1/2 בקבוק יין חצי יבש
ומבשלים 10 דק׳ עד שמבעבע.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר ומבשלים עד שזה מסמיך