זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 קילו תחתיות ארטישוק טרי
- 1 לימון שלם לבישול
- 10 שיני שום
- כף פפריקה חריפה
- שמן זית
- 1/2 כוס לימון סחוט טרי
- מלח
- צרור פיטרוזליה קצוצה דק דק
אופן ההכנה:
בסיר מלא מים ולימון שלם חצוי מרתיחים את תחתיות הארטישוק עד ריכוך מלא.
מסננים ומקררים.
חותכים לקוביות בינוניות שוות.
מעבירים לקערה.
מוסיפים את השום כתוש, פפריקה, מלח והשמן זית ומוסיפים את הלימון.
מערבבים יחד ומעל שמים את הפיטרוזליה
מתאים כתוספת לצד בשר או עוף או כסלט