

מתכון לפרגיות וקרם כרובית
6-8 פרגיות נקיות
2 ענפי רוזמרין
1 קליפת לימון מגורדת
שמן זית
מלח גס
לקרם כרובית
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
2-3 תפוחי אדמה
4 שיני שום כתושות
3 ליטר מים לבישול
1/2 מיכל חלב קוקוס
שמן זית
מלח
פלפל לבן
מתכון לפרגיות וקרם כרובית - אופן ההכנה:
בקערה מערבבים פרגיות ותיבול. מעסים את הפרגיות היטב ומשרים במקרר לשעה.
מחממים תנור גריל מניחים את הפרגיות מעל הרשת, ומתחת תבנית לאגירת הנוזלים.
צולים כ-25 דקות והופכים מדי פעם, במידת הצורך.
בזמן הצלייה מכינים את קרם הכרובית: מרתיחים את המים בסיר ובו שמים את פרחי הכרובית ותפוחי האדמה מקולפים.
מבשלים כ-25 דקות.
מסננים היטב את המים.
מחממים מחבת רחבה ובה את שמן הזית.
מוסיפים בהדרגה את תפוחי האדמה והכרובית ומתחילים למעוך.
מתבלים ומוסיפים שום.
מוסיפים את חלב הקוקוס ונותנים רתיחה קלה.
להשלמת הריסוק, מעברים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת קרם רך ונימוח.
בצלחת הגשה מנחים מהקרם במרכז הצלחת ומעליה פרגית צלויה.