מסיציליה באהבה: מתכון לפוקצ'ה איטלקית אקזוטית

בסיציליה אוכלים את הפוקצ'ה דקה דקה, כזו שמתמסמסת. איך עושים את הפוקצ'ה בדיוק כמו באיטליה? מורן פינטו מגישה מתכון שירגש לכם את קולטני הטעם • מתכון לראש חודש (לאוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
הילדים יאהבו: פוקאצ'ה איטלקית (צילום: shutterstock)

החומרים למתכון לפוקצ׳ה

לבצק:

  • 500 גר׳ קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • כ-300 מ״ל מים פושרים

אופציה ראשונה לתוספת: פוקצ'ה אורגנו

  • 2-3 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 4 שיני שום פרוס
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 50 מ״ל שמן זית

אופציה שניה לתוספת: פוקצ'ה פלפל

  • 2-3 פלפלים צבעונים פרוסים לרצועות דקות
  • חופן עלי בזיליקום קרועים
  • 5 שיני שום כתושים
  • 15 עגבניות שרי שלימות
  • קורט מלח גס
  • 50 מ״ל שמן זית

פוקצ'ה איטלקית: אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מערבבים את הקמח השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן והמים ולשים עד קבלת בצק.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דק׳.
  • יוצרים כדור ומניחים להתפחה של שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומשאירים מכוסה להתפחה שניה של 30 דק׳.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית אפיה.
  • יוצרים שקעים בעזרת האצבעות בבצק, ומברישים בנדיבות בשמן הזית.
  • מערבבים את אחת האופציות לתוספת בקערה עם השמן.
  • מפזרים מלמעלה אחת מהאופציות שנבחרה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20 דק׳

הילדים בטוח יאהבו. בהצלחה!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר