החומרים למתכון לפוקצ׳ה
לבצק:
- 500 גר׳ קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- כ-300 מ״ל מים פושרים
אופציה ראשונה לתוספת: פוקצ'ה אורגנו
- 2-3 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
- 1 כף אורגנו יבש
- 4 שיני שום פרוס
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
- 50 מ״ל שמן זית
אופציה שניה לתוספת: פוקצ'ה פלפל
- 2-3 פלפלים צבעונים פרוסים לרצועות דקות
- חופן עלי בזיליקום קרועים
- 5 שיני שום כתושים
- 15 עגבניות שרי שלימות
- קורט מלח גס
- 50 מ״ל שמן זית
פוקצ'ה איטלקית: אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן והמים ולשים עד קבלת בצק.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דק׳.
- יוצרים כדור ומניחים להתפחה של שעה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומשאירים מכוסה להתפחה שניה של 30 דק׳.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית אפיה.
- יוצרים שקעים בעזרת האצבעות בבצק, ומברישים בנדיבות בשמן הזית.
- מערבבים את אחת האופציות לתוספת בקערה עם השמן.
- מפזרים מלמעלה אחת מהאופציות שנבחרה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20 דק׳
הילדים בטוח יאהבו. בהצלחה!