מתכון לפריקסה (לחמניות תוניסאיות מטוגנות וממולאות)
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כפות שטוחות שמרים
- קורט מלח
- קורט סוכר
- 1 ליטר מים פושרים
- 14 כוס שמן
- אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הקמח,שמרים,סוכר ומלח
- מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.
- מוסיפים את השמן ולשים עוד מעט.
- עוטפים ומניחים להתפחה.
- לוקחים מהבצק כמות של 60-80 גר' ומסדרים כלחמנייה אצבע.
- מחממים שמן עמוק ומטגנים היטב מכל צד
מילוי לפריקסה:
- 2 קופסאות טונה מסוננות
- 4 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות עם מלח
- 5 ביצים קשות פרוסות.
1 פחית של מלפפונים חמוצים פרוסים
סחוג
לימון כבוש
סלט ירקות קצוץ דק
כל אחד ממלא כאהבתו.
לבריאות