

החג המשפחתי ביותר, כבר כאן. מדי ערב, בני המשפחה יושבים יחד סביב נרות החנוכה. תגישי להם את המיני סופגניות בננה בציפוי שוקולד תפוז - והחגיגה לא תיפסק לרגע.
מיני סופגניות בננה בציפוי שוקולד תפוז
(הכמות לא גדולה אפשר להכפיל)
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים m
3 כפות חלב/מים
2 בננות בשלות חתוכות לפרוסות
שמן לטיגון עמוק
לרוטב השוקולד תפוז
1/2 ליטר ריץ או שמנת חלבית
3 כפות ליקר תפוזים
1/2 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוזים
400 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את היבשים: קמח. א. אפיה סוכר ומלח
בקערה שניה מערבבים את הביצים והחלב.
מערבבים את שתי הקערות יחד נותנים לזה לנוח למשך 10 דקות.
מחממים בסיר עמוק שמן וכשהשמן חם מאוד לוקחים בכף כדור מהבצק ומכניסים לתוכה חתיכת בננה
מכניסים לתוך השמן החם ומטגנים עד לקבלת צבע חום (ולא זהוב)
מוציאים על נייר סופג
ומפזרים אבקת סוכר
לרוטב
מחממים את השמנת ומיץ התפוז
מוסיפים ליקר וגרידת תפוז
מוסיפים את השוקולד.ומערבבים עד שנמס
שומרים על זה חם (אפשר בכלי של פונדו) וטובלים לפני שאוכלים.
חנוכה שמח
מורן פינטו