

מתכון: עוף, ארטישוק ובטטה קיסביה
בטטה קסביה, שמו המרוקאי של הארטישוק הירושלמי, שעולה על שולחן מלכים. מורן פינטו מציעה לשלב אותו עם עוף, שום והרבה זמן זית.
החומרים:
6-8 חלקי עוף
500 גר׳ ארטישוק ירושלמי
500 גר׳ ארטישוק רגיל
10 שיני שום שלימות קלופות
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
1 כף פפריקה מעושנת
1 לימון סחוט
אופן ההכנה
בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים מצד העור את העופות עד הזהבה, הופכים ומטגנים עוד מעט.
קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לחתיכות בגדול 5 ס"מ ואת תחתיות הארטישוק הרגיל לרצועות עבות.
מעבירים לסיר מעל העופות.
מתבלים במלח פלפל ופפריקה, ומפזרים גם שני השום שלמות.
מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ20 דקות.
מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 45 דק'.
מגישים לצד אורז לבן.