מתכון: פרגית צלויה על קוביות דלעת

סעודת השבת שלכם זוכה לשדרוג: השפית מורן פינטו, עורכת מדור 'אוכל' בכיכר השבת, מגישה מתכון מיוחד לפרגית צלויה המוגשת על מצע קוביות דלעת ובתיבול מתקתק (מתכונים, אוכל)

|
6
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

המצרכים למצע:

500 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות שוות
מלח גס
תימין מיובש או טרי
שמן זית

אופן ההכנה של המצע:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • בתבנית מניחים על את קוביות הדלעת, ומפזרים שמן זית מלח ותימין ואופים למשך 30 דק׳

המצרכים לפרגיות:

  • 6 פרגיות
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה של הפרגיות

  • בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה ושמים את הפרגיות ומשרים כשעתיים.
  • מלהיטים מחבת פסים וצולים את הפרגיות מכל צד כ-2-3 דק׳.
  • להגשה: מניחים בכל צלחת 2 כפות מהדלעת ומשטחים במרכז הצלחת, מעל למצע מניחים את הפרגית הצלויה.
  • מפזרים עירית קצוצה ומגישים

שבת שלום!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
תגובה האם יש תימין או עירת ללא תולעים
יהודי
4
יצא מושלם
בשלנית
3
מהיכן משיגים עלי תיבול ללא תולעים
יהודי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות