לאחר החג: מתכון לריבת אתרוגים

חג הסוכות חלף, השגרה כבר כאן, ואצל כולנו נשארו לא לא מעט אתרוגים. עורכת מדור אוכל ב'כיכר השבת', מורן פינטו, מגישה מתכון קליל וטעים לריבת אתרוגים מיוחדת במינה (אוכל)

|
7
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

חג הסוכות חלף, השגרה כבר כאן, ואצל כולנו נשארו לא לא מעט אתרוגים. עורכת מדור אוכל ב'כיכר השבת', מורן פינטו, מגישה מתכון קליל וטעים לריבת אתרוגים מיוחדת במינה.

ריבת אתרוגים - המצרכים:

7 אתרוגים בינוניים

1 ק"ג סוכר

צרור תבלינים -

3 מסמרי ציפורן

1/3 כפית הל

1 מקל קינמון

מיץ מלימון 1

3 ליטר מים

ריבת אתרוגים - אופן ההכנה:

קולפים בשכבה דקה את האתרוגים

פורסים את האתרוגים דק

מוציאים את הגרעינים

מכינים צרור תבלינים לתוך רשת או חיתול בד, מכניסים את התבלינים וקושרים.

מרתיחים בסיר גדול את המים יחד עם האתרוגים וצרור התבלינים

מסירים קצף תוך כדי הבישול

אחרי שעה של רתיחה מוסיפים את הסוכר והלימון ומבשלים עד הסמכה ריבתית.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
שלום רב מה עדיף להשרות את האתרוגים בעודם שלמים או לחצות אותם? תודה רבה
חגית
4
של סוכות.
לולב
3
ומה לעשות שלריבה לא יהיה טעם מר?
דליה
כדי שלריבת אתרוגים לא יהיה טעם מר צריך להשרות אותם לאחר חיתוך במים במקרר למשך 7 ימים ולהחליף מים בבוקר ובערב. בכל החלפת מים צריך גם לשטוף אותם היטב. במהלך שנים רבות שאני מכינה ריבת אתרוגים ניסיתי הרבה שיטות, אבל זאת היחידה שעזרת באמת. אני גם לא מוסיפה תבלינים כדי לא להרוס את הניחוח הנפלא של אתרוגים.
חנה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות